Posted on

Noen ganger kan det virke som sjakk i Norge består av bare en eneste person. I hvert fall dersom man ser på avgjørelser og ting som skjer rundt sjakken. Nå i den senere tiden er det flere ting som har skjedd faktisk. Det har vært store diskusjoner rundt at Stavanger og Norway Chess skal søke om å arrangere VM neste år, det har vært diskusjoner rundt en nystartet klubb i Norge (gjett hvem som har startet den klubben) og det er store diskusjoner hvorvidt Sjakk forbundet skal godta et tilbud om økonomisk støtte fra en ekstern side med relasjoner til gambling.

Delte meninger

Først av alt så må jeg si at veldig mye av det som blir skrevet her i artikkelen er mine private meninger og oppfatninger. Det er selvfølgelig ispedd ting jeg har lest og hørt i media og andre steder om den saken som omtales, men jeg må nok stå for det aller meste personlig.

Det er jo delte meninger om veldig mye som skjer i sjakkens verden nå om dagen. Men det ser nesten ut som om det er bare en person som har siste ordet i mange av sakene. At en verdens stjerne som er alene i sitt land skal ha innflytelse er vel greit selvfølgelig, men det er da ikke han eller hun som bestemmer. Men selvfølgelig så har vedkommende pressmiddelet ved da å ikke stille opp på for eksempel en turnering som det er snakk om i sjakkens tilfelle her. Og denne gangen er det snakk om den gjeveste turneringen i verden – nemlig verdensmesterskapet!

Ikke enkelt

Ikke enkelt

En av de store diskusjonene nå er hvorvidt det skal slippes inn en ekstern aktør som tilhører gamblingens verden med økonomisk støtte til sjakken i Norge. Dette er sårt tiltrengte midler for å kunne opprettholde dagens nivå og videreutvikle nivået. Å ha kun en spiller i verdenstoppen er ikke bare enkelt. En dag er Magnus Carlsen ikke best lenger og da kunne det vært bra å ha noen som kunne ta opp hans spill og videreutvikle seg slik at de kunne overta tronen i verdenstoppen. Men uten økonomisk støtte så kan det være meget vanskelig.

Men med det for så vidt snevre synet på slik støtte som er utbredt i Norge så er det ikke enkelt å slippe til en slik aktør. I Norge er det jo som kjent monopol til Norsk tipping for alt som har med penger og spill å gjøre. At de i mange tilfeller bryter Norges lover blir jo ikke sett på engang som lovbrudd da de jo er et statlig organ! Jeg skal ikke komme mer inn på det her og nå da det igjen vil kunne skap enda en stor diskusjon!

Norge sjakkforbund skal stemme over hvorvidt de vil slippe til dette selskapet med økonomisk støtte eller ikke på sin kongress nå i Juli måned. Hva det utfallet blir er vel dessverre nesten forutbestemt, men skal jo bli spennende å følge med på alt som skjer rundt en slik avgjørelse. Magnus Carlsen ha jo for eksempel opprettet en ny sjakk klubb i Norge for å støtte og jobbe for at en slik avtale skal godkjennes!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *